Ben je ZZP’er/ondernemer in de Wolfskuil in Nijmegen of een aangrenzende wijk? Kom dan eens naar onze informele netwerkborrels!

impressies1

Sinds eind 2011 organiseert Ondernemend Wolfskuil vier keer per jaar een bijeenkomst op een inspirerende locatie in of om ‘De Kuul’. De avonden zijn bedoeld voor ZZP’ers en andere ondernemers in en om de Wolfskuil Nijmegen, en hebben primair als doel om elkaar informeel te leren kennen. Om zo te weten wie er letterlijk ‘in de buurt’ zijn als het gaat om het uitwisselen van ervaringen, samenwerking, advies of opdrachten.

De invulling van de avond verschilt: soms zijn er korte, persoonlijke presentaties van ondernemers, soms organiseren we een activiteit, of vragen we een gastspreker. Vaak is er interessant (ondernemers) nieuws uit de buurt. Maar altijd staat het bevorderen van informeel en ongedwongen contact centraal. Dus uiteraard wordt er gezellig geborreld en kennisgemaakt.


Hoe het begon..

‘Durf te vragen’ was de lezing die Nils Roemen op uitnodiging van Portaal en de gemeente Nijmegen oktober 2011 gaf voor ZZP-ers in de Wolfskuil.  Geert, Floor en Renate kenden elkaar nog maar net, maar bleven die avond als laatsten over en een grapje over ‘zielige eenpitters op zolderkamers die nooit eens een kerstborrel meemaken’ leidde in december tot de geboorte van de eerste netwerkborrel voor ZZP-ers uit de Wolfskuil. Na de eerste, goed bevallen, volgde een tweede in de lente. Het succes bleef aan en zie hier het resultaat!


Het programma

De avond begint met een kop koffie en een presentatie of workshop van twee ondernemers uit de buurt. De bedoeling is om zo elkaar te inspireren, bijvoorbeeld door herkenning -als zelfstandige kom je vaak gelijksoortige dingen tegen en kun je leren van elkaars oplossingen-, maar ook doordat je weer iets nieuws leert van een ander vakgebied. De rest van de avond is bedoeld om op ongedwongen manier, onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris, met elkaar verder te kunnen praten en elkaar beter te leren kennen.


Hoeveel ZZP-ers / ondernemers zijn er eigenlijk in de Wolfskuil?

Volgens de gegevens uit het KvK handelsregister zijn er meer dan 450 ondernemers in de wijk Wolfskuil gevestigd. Tot nu toe stuurden we al deze adressen per post een flyer uitnodiging. Met het aantal bezoekers van de borrels groeide ook onze mailinglist en inmiddels telt deze al 100 adressen! Het aantal bezoekers wisselt per borrel, maar ligt gemiddeld zo rond de 25 mensen. De beroepsgroepen zijn heel erg divers; zo zijn veel ondernemers uit de cultuur en creatieve sector afkomstig, maar ook de zorg en alternatieve geneeswijzen zijn goed vertegenwoordigd en uiteraard genoeg ICT bedrijven. Maar toch ook alles behalve doorsnee: een Bed&Breakfast, handboekbinder, boomverzorger en circustheaterschool. Wie had dat nou gedacht?


Wanneer is de eerstvolgende keer?

Wanneer de eerstvolgende netwerkborrel is gepland kun je zien op de agenda. Meld je aan voor onze mailinglist en je krijgt automatisch een uitnodiging.