Herfstborrel op vrijdag 2 oktober 2015

Op vrijdag 2 oktober zal de herfstborrel van Ondernemend Wolfskuil plaatsvinden. Het belooft een avond met een technisch randje te worden. Maar voor diegenen die vroeger een hekel hadden aan wiskunde en natuurkunde; wees gerust, niet de sommen, maar de mens staat hier centraal. Als je erachter wilt komen wat dat nu weer te betekenen heeft, kom dan zeker op vrijdagavond 2 oktober naar de borrel!

Deze avond staan staan op het programma:

Tom Haartsen (www.climaticdesign.nl)
Tom geeft aan de hand van twee praktijkvoorbeelden een kijkje in het werk van een bouwfysicus: iemand die de architect op een aantal gebieden ondersteunt met natuurkundige kennis en/of ervaring.
Het ene voorbeeld gebruikt eenvoudige natuurkundige principes om na te gaan of je in een gebouw naar binnen kunt kijken. Oftewel in jargon: wanneer is een gevel werkelijk transparant? De werking van het menselijk oog is daarvoor mede bepalend.
In het andere voorbeeld geeft hij aan hoe je eenvoudig gebruik kunt maken van zonne-energie in je woning en hoe belangrijk dat is voor het gebruik van duurzame energie in Nederland.

Renate de Bruin (www.ontwerpergonomie.nl en www.schoolergonomie.nl) werkt als onderzoekend productontwerper / ergonoom voor uiteenlopende opdrachtgevers (bedrijven, onderzoeksinstituten, scholen en ziekenhuizen) aan verschillende onderwerpen (politieauto’s, schoolmeubilair, toiletten voor ouderen). De rode draad is altijd het ‘passend bij de mens’ maken van producten en systemen. Zij zal over haar werk vertellen aan de hand van de case ‘Hoe ontwerp je een goed toilet?’

We zien jullie graag vrijdag de 2e, tot dan!
Geert Schiks, Floor Taayke & Renate de Bruin
[line]
  • Locatie: De herfstborrel vindt plaats in het atelierpand Mariaschool (tegenover Wijkgebouw Villanova), Villanovastraat 4-6, Nijmegen
  • Tijdstip: Inloop vanaf 20:00 uur, start programma 20:30 uur.