Pagina 1 Handboekbinderij

Ondernemer: Hans Zegveld

[line]

Boekrestauratie, bestaat dat nog?

Iedereen leest tegenwoordig verhalen op de Ipad of Kindle en je zou denken dat papier iets is uit de vorige eeuw. Voor een deel is dat waar: het boekbindersambacht schuift van het inbinden van jaargangen van tijdschriften langzaam op naar restauratie van papier en boeken.

Daarbij kun je behalve de gebruikelijke bijbels met leren banden ook denken aan boeken uit je eigen kindertijd, die je onlangs achterin de kast of op zolder in een oude verhuisdoos  bij een opruiming terugvond. Boeken, bij elkaar gehouden met plakband en vol met krassen en kleutertekeningetjes van eigen hand. Zulke tijdsdocumenten moet je vanwege hun slechte staat nooit weggooien, maar laten restaureren!

Kijk nog eens goed naar dat stukje nostalgie en ga eens na of je het weer in de oorspronkelijke staat op de boekenplank wilt hebben staan.

Maak eens vrijblijvend een afspraak. Bij een kop koffie bespreken we je wensen en de mogelijkheden voor restauratie van je kostbare jeugdboeken. Je kunt op veel manieren contact opnemen:

[line]