Zomerborrel op vrijdag 30 juni 2017

 mailversie_zzp-zomerflyer_dekuul_30juni2017_miniKleine ondernemers, die jaarlijks minder dan 24.000 euro winst maken, zijn als je de berichten in de media van de afgelopen tijd mag geloven de reinste raddraaiers en profiteurs, want ze betalen geen inkomstenbelasting. Onder ons zullen er vast zijn die zich in het aantrekkelijke profiel herkennen. De vraag is alleen: waarom maken we eigenlijk niet allemaal die 24k+ winst? Want wie wil er nou niet elk jaar over zo’n hagelwit strand op de Seychellen huppelen? Of jungle-touren op Costa Rica, duiken met dolfijnen. Vulkanen beklimmen op IJsland? Of gewoon een maand lang elke dag uit eten?

Niet genoeg geld verdienen. Is het gewoon een kwestie van een te laag uurtarief? Of mist onze enkel-mans/vrouws-bedrijfsvoering simpelweg het voordeel van schaalgrootte en draaien we daardoor aan de kostenzijde onrendabel? Zijn we soms te lui om een fatsoenlijk aantal uur te werken? Wie zal het zeggen. Kortom genoeg stof voor fijne borrelpraat.
Gelukkig hebben we ook iemand uitgenodigd met kennis van zaken. Speciaal voor diegenen onder ons waarbij de kosten-baten analyse soms de verkeerde kant dreigt uit te vallen. En wie (ont)kent dat wel eens niet?

Gerry Smit van Oxyz schuldhulp voor ondernemers (www.oxyz.nl) vertelt namens de gemeente Nijmegen over de speciale regelingen die er zijn voor zelfstandigen die het even moeilijk hebben, want er blijkt veel meer mogelijk dan je zou denken! Ook is er gelegenheid om daarna (informeel) nog wat vragen te stellen.

Uiteraard zal er ook gezellig geborreld, ontmoet worden en wie weet wisselen we -als de stemming er goed in zit- ook nog die mooiste vakantiedroombestemmingen met elkaar…

We zien jullie graag vrijdag 30 juni, tot dan!

Geert Schiks, Floor Taayke & Renate de Bruin

[line]

  • Locatie: De zomerborrel vindt deze keer plaats in het atelierpand Mariaschool (tegenover Wijkgebouw Villanova), Villanovastraat 4-6, Nijmegen
  • Tijdstip: Inloop vanaf 20:00 uur, start programma 20:30 uur.